Fijn dat je er bent!

Om de ervaring op onze website zo magisch mogelijk te maken voor je, gebruiken we cookies. Deze worden ingezet voor digitale veiligheid en om je producten te tonen die aansluiten bij jouw interesses.

Schrijf je in voor onze niewsbrief
Schrijf je in voor onze niewsbrief

Ontvang speciale aanbiending en het laatste nieuws

Nu nog even niet

Keyforge: Call of the Archons

Jouw missie, indien je kiest die te accepteren

Welkom bij Richard Garfield’s KeyForge, het rijk van ongekende mogelijkheden en ontelbare ontmoetingen! Precies in het midden van dit alles bestaat er een wereld opgebouwd uit fragmenten van elke andere wereld: de Crucible. Hierdoor is er nog veel onontdekt en onontgonnen. Dat is waar jouw verhaal begint!

Keyforge keys Keyforge shadow Je bent een Archon uitgerust met een unieke reeks vaardigheden, bondgenoten en artefacten. Terwijl je de mysteries van dit rijk blootlegt, kom je de legendes tegen van verborgen gewelven op de Crucible. Bij het vinden van een kluis besef je dat deze ondoordringbaar is tenzij je over drie sleutels beschikt. Gelukkig kom je een methode tegen om deze sleutels te smeden met Æmber, maar het lijkt erop dat je niet alleen bent in deze zoektocht.

Je moet snel zijn en Æmber verzamelen, terwijl je de bondgenoten van concurrerende Archons afweert, om sleutels te smeden en de kluis te openen. Onvoorstelbare kennis komt naar degenen die eerst de kluis openen! Kennis is macht, en als jij die niet verkrijgt, zal iemand anders dat doen. Snel! Grijp je Starter Set en begin aan deze grootse missie in de wereld van KeyForge!

Jouw deck, uniek in alle opzichten

Wat het spel van KeyForge uniek maakt, is dat het een 'Unique Deck Game' is, een concept bedacht door de beroemde spelontwerper Richard Garfield (bekend van de creatie van Magic: the Gathering). Elk kaartspel is voorzien van een eigen unieke naam, ontwerp aan de achterkant en combinatie van kaarten.

Daarom wordt er geschat dat er meer dan 104.000.000.000.000.000 mogelijke unieke decks zijn met deze eerste set 'Call of the Archons'. Dat is ruim 13.000.000 per persoon op aarde.

Dit is een nieuw type spel dat de bekende formule van het verzamelen van kaarten en het draften van boosters om een kaartspel te bouwen op zijn kop zet; het biedt iets nieuws en spannends omdat het nieuwe voordelen en nieuwe soorten uitdagingen biedt. Je hoeft geen afzonderlijke kaarten en meer boosters te kopen om je deck te verbeteren omdat anderen dat ook doen.

In wezen is het deck dat je krijgt meteen klaar om te spelen, precies zoals het uit de verpakking komt. Het is een compleet kant-en-klaar deck; je kan meteen beginnen met spelen. Echter, elk kant-en-klaar deck dat er bestaat, is anders dan elk ander deck. Elk kaartspel dat je vindt, komt met nieuwe ontdekkingen en ervaringen.

Breng balans in the KeyForge

Keyforge chain tracker Omdat elk deck in zijn oorspronkelijke vorm wordt gespeeld, merk je al snel het voordeel dat je tegen elk ander deck kunt spelen, omdat ze allemaal ongeveer dezelfde sterkte hebben.

Sommige opstellingen kunnen uiteindelijk gunstiger zijn voor één van de twee concurrerende decks; daarvoor is een zeer inventieve mechaniek geïntroduceerd in dit spel. In KeyForge houd je 'chains' bij die bepalen welk niveau handicap je hebt in het aantal kaarten dat je elke beurt mag trekken. Wanneer bepaalde decks niet in balans lijken te zijn ten opzichte van elkaar, kan het aantal ketens dit verschil vereffenen. De speler met een sterker deck begint dan met meer ‘chains’. Voor elk niveau aan ‘chains’ dat je bereikt neemt je maximum aantal kaarten in de hand af.

Het komt allemaal neer op hoe je het spel speelt in plaats van wie meer krachtigere kaarten heeft gekocht of wie de betere deck bouwer is. De keuzes die je maakt, de tactieken die je gebruikt en de interacties met je tegenstander zullen de bepalende factor zijn in wie er als overwinnaar uit de strijd zal komen.

Huizen: Drie van de Negen

Elk KeyForge-deck heeft één Archon, die wordt weergegeven als een enkele kaart. De andere 36 kaarten zijn gelijk verdeeld tussen drie huizen. Er zijn in totaal negen huizen met elk verschillende kenmerken. Elke beurt mag je één van de drie huizen in je deck kiezen. Je mag die beurt alle kaarten uit je hand spelen als ze maar in verband staan met dat huis. Hetzelfde geldt voor kaarten die je weg wilt gooien en de kaarten in het spel die je wilt gebruiken.

Elk van de negen huizen heeft zijn eigen cultuur, achtergrond en technologie.

Brobnar

Brobnar

De Brobnar zijn een trots, luidruchtig volk dat vooral waarde hecht aan kracht. De fysiek sterkste vechter onder hen is de leider. Ze raken opgewonden door een goed gevecht. Elke vechter heeft alleen recht op wat ze kunnen nemen en beschermen.

 
 

Mars

Het uitzonderlijke Mars-rijk heeft sinds de verhuizing naar de Crucible weinig of geen invloed ondervonden. Het Mars Huis wordt geregeerd door de ouderlingen. Hun biologische experimenten boeken grote vooruitgang bij het creëren van het ideale monster. Ze staan bekend om hun gebruik van laserwapens tijdens gevechten en het gebruik van vliegende schotels om ervoor te zorgen dat hun cultuur overleeft.

Mars
Sanctum

Sanctum

De prioriteit van de ridders en kruisvaarders van Sanctum, met hun engelachtige uiterlijk en zwevend op vleugels van goud, is om hun huis schoon en veilig te houden. Dit komt zelden voor op de Crucible. Ze vechten om de onschuldigen te beschermen, verdedigen degenen die te zwak zijn en vernietigen allen die hun Huis durven te bedreigen.

 
 

Logos

De geleerden van Logos willen graag zichzelf de intellectuelen van de Crucible noemen. Ze gebruiken technologie om delen van hun lichaam te verbeteren. Er zijn mensen die de experimenten van de Logotariërs gestoord noemen; konden ze maar begrijpen dat ultieme kennis meer waard is dan ieder leven.

Logos
Dis

Dis

De wezens van het Huis van Dis zijn demonisch, ongeëvenaard in hun wrede meedogenloosheid. Diep onder de oppervlakte van de Crucible smelten ze Æmber samen met hun onderdanen. Dit leger van Æmber volgelingen graait steeds meer van het kostbare materiaal bij elkaar en verzamelt meer en meer slachtoffers om hun missie te helpen.

 
 

Shadows

Shadows bestaat uit een bonte verzameling schurken, dieven, oplichters, moordenaars en de doorsnee buitenbeentjes. Ze zijn berucht omdat ze snel, wendbaar en inventief zijn. Wat ze ook tegenkomen van andere huizen, ze verwerven het en gebruiken het om de Crucible te overleven.

Shadows
Untamed

Untamed

Die veranderlijke monsterlijke dieren en wezens uit het Huis van de Untamed worden afgestoten door de maatschappij. Ze worden aangetrokken door de wilde oerwouden van de Crucible. Het rijk strekt zich uit over grote gebieden in verschillende biomen en ze leven allemaal trouw aan hun aard, wat dat ook mag zijn.

 
 

Saurian Republic

De Saurians, met hun afkomst van de dinosurussen, zijn imposante wezens. Onder leiding van de wijze Saurus Rex blinken ze uit in filosofische debatten dankzij de Philophosaurus en zijn ze trots op hun technologie die zo gavanceerd is dat het vaak voor magie wordt aangezien.

Saurian Republic
Grand Star Alliance

Grand Star Alliance

Tijdens hun verkenningsmissie werd de SAV Quantum met bemanning en al door een energieveld getransporteerd naar de Crucible. Sinds hun crash heeft de samengestelde bemanning weten te overleven dankzij hun geavanceerde jetpacks, straalpistolen en de omni-present polsmodules gelinkt aan de centrale Quantum computer.

 

Het spel spelen: een impressie

Eerst plaats je je unieke Archon-kaart voor je en dan schud je je deck. Tijdens het spelen verzamel je Æmber tokens die je op deze Archon-kaart kunt plaatsen. Je hebt 3 sleutels die aan het begin van het spel nog niet zijn gesmeden (unforged). Zowel jij als je tegenstander delen een voorraad met ongebruikte Æmber tokens, schade counters, ‘stun’ en ‘power’-statuskaarten.

Tijdens het spel houd je bij hoeveel ‘chains’ je hebt, wat invloed heeft op het aantal kaarten dat je elke beurt kunt tekenen.

Keyforge gameplay

Een voorbeeld van hoe het spelverloop er uit kan zien.

Elke beurt bestaat uit vijf stappen:

 1. smeed (forge) een sleutel: dit kost zes Æmber en het is verplicht als je zes of meer hebt tijdens deze stap.
 2. kies een huis: je kunt deze beurt alleen kaarten spelen, weggooien en gebruiken van het huis dat je hebt geselecteerd, dus kies verstandig!
 3. hoofdfase: speel kaarten uit je hand, gooi kaarten weg uit je hand en gebruik kaarten in het spel (van het gekozen huis).
 4. klaarleggen van kaarten: alle uitgeputte (getapte) kaarten worden weer klaargelegd (untapped).
 5. kaarten trekken: vul je hand terug aan tot zes kaarten. Als je je deck leeggemaakt hebt, schud dan je aflegstapel en leg die kaarten terug als deck om door te gaan. Opmerking: voor elke zes ‘chains’ die je hebt, neemt je maximale handgrootte met één af.
Keyforge 7 houses

Een voorbeeld van kaarten van elk van de huizen die je kunt vinden in je deck. Een pak kaarten bevat drie van deze huizen.

Dit is slechts een korte samenvatting om je een indruk te geven. Er zijn nog veel meer leuke details en strategische nuances die u zult ontdekken! Je kunt de Engelstalige QuickStart Guide hier of de Instructies hier terugvinden.

Neem de Starter Set: alles wat je nodig hebt om met een vriend te spelen!

Keyforge starter set

Je avonturen op de Crucible beginnen met een KeyForge Starter Set. Dit complete pakket bevat alles wat twee spelers nodig hebben om hun ontdekkingsreis door het rijk van KeyForge te beginnen. Je vindt Æmber tokens, damage counters, keys, chains, powerups, stuns en twee Archon Decks die je eerste gelegenheid zijn om de Crucible als een Archon te verkennen.

Een Starter Set bevat:

NB: De inhoud van een Starter Set van toekomstige KeyForge sets enigzins varieren op de hierboven genoemde initiële samenstelling.

Hongerig naar meer!

Keyforge Archon decks

Als je eenmaal de KeyForge Starter Set onder de knie hebt, is de volgende stap jouw verzameling unieke Archon Decks uit te breiden. Elk nieuw deck biedt een volledige nieuwe speelervaring, compleet met een aparte naam en een Archon-ontwerp.

Je deck heeft ook een unieke QR scan code waarmee je je deck kunt volgen in de KeyForge bijbehorende app en website. Hier kun je zowel jouw decks als die van andere spelers volgen, waarbij je je plaats ten opzichte van de rest vindt. Je kunt ook gemakkelijk toernooien vinden en het georganiseerde spel van het spel volgen om je dichter bij de medespelers te brengen, zo divers als de Crucible zelf!

Een deck bevat:

 • 1 unieke Archon-kaart, met een unieke naam, ontwerp, kaartenlijst en QR-code.
 • 3 sets van twaalf kaarten; één set per huis.

Een deluxe Archon deck bevat:

 • 1 unieke Archon-kaart, met een unieke naam, ontwerp, kaartenlijst en QR-code.
 • 3 sets van twaalf kaarten; één set per huis.
 • 1 chain tracker-kaart en -token.
 • 3 key tokens.
 • 22 status tokens.
 • 25 damage counters.
 • 18 Æmber tokens.

Elke set een wereld of zich: speel elk deck van elke set tegen elkaar!

Elke set is afzonderlijk van de andere sets te spelen; je kunt instappen met elk deck! Pak een Call of the Archons deck en speel tegen een Worlds Collide deck, daarna wissel je af en speel je met een Call of the Archons deck; het kan allemaal! Elk deck is uniek, dus hoe meer decks hoe meer speelplezier! Je komt nooit een identieke spelsituatie tegen. Elk spelletje is anders! Waar wacht je op? Vertrek naar de Crucible en wees de eerste die de sleutels bemachtigd!

KeyForge Call of the Archons set

KeyForge: Call of the Archons

De eerste set heet Call of the Archons en introduceert de Crucible met haar eerste zeven 'houses' aan ons. Je arriveert op de Crucible en je wondelrijke ontdekkingsreis door het rijk van KeyForge is begonnen. Gebruik je Archon Deck om de Crucible als een Archon te verkennen. Elk deck is speelklaar en kun je tegen decks van Call of the Archons of andere sets spelen.

KeyForge Age of Ascension set

KeyForge: Age of Ascension

Duik dieper in de wereld van KeyForge met de stand-alone set: Age of Ascension. De tweede set van KeyForge voegt 204 nieuwe kaarten toe aan de rijke wereld van KeyForge. Samen met 166 zorgvuldig gekozen kaarten uit de eerste editie van KeyForge ontstaan er in Age of Ascension ontelbaar veel nieuwe decks om te ontdekken, te leren en meester te maken. Elk deck is speelklaar en kun je tegen decks van Call of the Archons of andere sets spelen.

Keyforge Worlds Collide set

KeyForge: Worlds Collide

De derde stand-alone set van KeyForge heet Worlds Collide! Deze set zal de Crucible flink opschudden met een grote reeks nieuwe kaarten voor elk huis, vernieuwende abilities en er worden maar liefst twee nieuwe huizen geïntroduceerd: de Saurian Republic en de Grand Star Alliance. Mars en Sanctum moeten plaats maken voor deze twee nieuwe huizen maar het zal niet de laatste keer zijn dat je ze gezien hebt. De stand-alone set Worlds Collide bestaat uit 408 kaarten waarvan er 284 gloednieuw zijn en de overige kaarten zijn oude bekenden. Deze combinatie van nieuw en oud zorgt voor een fantastische nieuwe KeyForge ervaring. Elk deck is speelklaar en kun je tegen decks van Worlds Collide of andere sets spelen.

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top