Fijn dat je er bent!

Om de ervaring op onze website zo magisch mogelijk te maken voor je, gebruiken we cookies. Deze worden ingezet voor digitale veiligheid en om je producten te tonen die aansluiten bij jouw interesses.

Schrijf je in voor onze niewsbrief
Schrijf je in voor onze niewsbrief

Ontvang speciale aanbiending en het laatste nieuws

Nu nog even niet
 

Disney Lorcana Trading Card Game

Hoe speel je Disney Lorcana?

Disney Lorcana wordt gespeeld met twee of meer spelers, ieder met een eigen deck van 60 kaarten. Op deze pagina staat precies uitgelegd hoe Disney Lorcana gespeeld wordt. Op de ♦ Disney Lorcana: Deckbuilding pagina vind je meer informatie over het maken van je eigen deck.

Lorcana divider
Lorcana turn order at a glance

Het spel spelen

Een beurt is verdeeld in twee delen. Elke speler neemt eerst zijn hele beurt voordat de volgende speler aan de beurt is.

Tijdens je beurt neem je de volgende stappen in deze vaste volgorde.

Beginning Phase

  1. Ready - Ready al je exerted kaarten door te rechtop te draaien.
  2. Set - Controleer op effecten die gebeuren aan het begin van je beurt en voer die uit.
  3. Draw - Trek een kaart. De speler die begint slaat deze stap over in zijn of haar eerste beurt.

Main Phase

Eenmaal per beurt kun je op elk moment een kaart facedown in je inkwell stoppen.

Bovendien kun je alle onderstaande acties uitvoeren, zovaak als je wilt en in elke gewenste volgorde. Hierdoor kun je optimaal profiteren van wat je kaarten kunnen doen in combinatie met andere effecten.

  • ♦ Speel een kaart.
  • ♦ Gebruik een character ability waarvoor het character niet hoeft te exerten.
  • ♦ Gebruik een item ability.
  • ♦ Gebruik een character die sinds het begin van je beurt al in het spel ligt. Bijvoorbeeld:
  • ♦ Quest.
  • ♦ Challenge een exerted character van je tegenstander.
  • ♦ Gebruik een ability waarvoor je het character moet exerten.

Het spel winnen

De eerste speler die twintig of meer lore heeft verzameld wint het spel. Als je deck geen kaarten meer heeft wanneer je een kaart moet trekken, verlies je het spel.

Lorcana divider

Je Inkwell

Je Inkwell is waar je je ink kaarten neerlegt. Je gebruikt de kaarten in je inkwell om de cost te betalen van kaarten die je uit je hand speelt. Je mag één keer per beurt een kaart uit je hand in je inkwell stoppen. De kaart die je kiest, moet het inkwelsymbool rond de cost in de linkerbovenhoek hebben. Hoe meer ink kaarten je hebt, hoe meer je kunt doen. Om een kaart in je inkwell te stoppen, laat je de kaart aan je tegenstanders zien en stop je hem vervolgens facedown (met de afbeelding naar beneden) in je inkwell als inkt. Elke kaart in je inkwell staat voor één ink, ongeacht wat er op de voorkant staat. Kies verstandig! Kaarten die je in je inkwell stopt, blijven daar voor de rest van het spel. Als je eenmaal een kaart in je inkwell hebt gedaan, doet niets er meer toe op de voorkant, inclusief de cost en de ink type. Het is gewoon ink.

Lorcana divider

Een kaart spelen

Een kaart spelen betekent gewoon dat je hem uit je hand neemt en open op tafel legt. Elke kaart heeft een ink cost in een zeshoek in de linkerbovenhoek. Om de kaart te spelen, moet je zoveel kaarten in je inkwell exerten.

Lorcana paying ink

Als je een character kaart speelt, leg deze dan op de tafel boven je inkwell. Characters komen in het spel in de ready-positie, maar je kunt er niets mee doen tot je volgende beurt. Je moet wachten tot hun inkt droog is! Als je een item kaart speelt, leg je deze op de tafel boven je inkwell. In tegenstelling tot characters kun je items meteen gebruiken. Als je een actiekaart speelt, doe dan wat de kaart zegt en leg de kaart dan op je aflegstapel. Leg kaarten altijd open op je aflegstapel zodat iedereen ze kan zien. Songs zijn een type action kaart, maar er is een speciale regel die je een andere manier geeft om ervoor te betalen. Elk song zegt: "(Een character met cost X of meer kan exerten om de song gratis te zingen.)" Als je een character hebt met de vermelde kosten of hoger, kun je dat character exerten om de song kaart te spelen in plaats van kaarten in je inkwell te exerten om het te doen! Het gebruik van deze aanpak telt nog steeds als het spelen van de kaart. Regels voor wanneer je een character kunt exerten, zijn natuurlijk nog steeds van toepassing, dus characters kunnen geen songs zingen in dezelfde beurt waarin ze in het spel komen.

Op de ♦ Disney Lorcana: De kaarten pagina kun je meer informatie vinden over de verschillende type kaarten.

Abilities gebruiken

Veel items en characters hebben abilities die je (alleen tijdens je eigen beurt) kunt gebruiken. Deze abilities hebben normaal gesproken invloed op andere kaarten die in het spel zijn. Kaarten in je deck, discard, hand of inkwell zijn niet "in het spel", dus ze worden niet beïnvloed door andere kaarten, tenzij de kaart anders zegt. Als een kaart ability kosten met zich meebrengt, verschijnt die voor het effect ervan, met een streepje ertussen. De kosten kunnen bestaan uit exerten, ink kosten, tekst die de kosten uitlegt, of een combinatie hiervan. Je moet elk deel van de kosten van een ability betalen om de ability te gebruiken. Een character met een bepaalde ability kan die ability niet opnieuw krijgen. Onthoud dat je de abilities van een character dat je diezelfde beurt hebt gespeeld niet kunt gebruiken.

Voorbeeld: Beast's Mirror heeft de ability Show Me, die luidt "Exert, cost 3 - If you have no cards in your hand, draw a card." Tijdens je beurt mag je deze ability spelen door de kaart te exerten en 3 ink te betalen (door 3 kaarten in je inkwell te exerten). Omdat de Spiegel een item is, kun je zijn ability zelfs spelen in dezelfde beurt waarin je de kaart speelde!

Questing

Om met een van je characters te questen, exert je ze en win je lore die gelijk is aan hun lore waarde. Onthoud dat je niet met een character kunt questen in dezelfde beurt waarin je ze speelt.

Challenging

Questen is hoe je het spel wint, maar soms moet je je tegenstanders vertragen. Dit is waar challenge om de hoek komt kijken. Exert een van je characters om te challengen. Kies vervolgens een exerted character van een tegenstander om te challengen. Je kunt een ready character niet challengen! Beide characters in een challenge brengen schade toe. Kijk naar de Strength van elk character en plaats zoveel damage counters op het andere character.

Lorcana damage uitleg

Voorbeeld: Challenge Captain Hook - Captain of the Jolly Roger challenged Donald Duck-Boisterous Fowl. Captain Hook heeft 3 Strength en Donald Duck heeft 2 Strength. Tegelijkertijd, Captain Hook doet 3 damage aan Donald Duck, die krijgt 3 damage counters. Donald doet 2 damage aan Hook, die krijgt 2 damage counters.

Met slechts 3 Willpower, zit Donald in de problemen. Omdat het aantal schade hoger of gelijk is aan zijn Willpower, wordt hij gebanished en gaat naar die speler zijn discard stapel. Hook wint de challenge! Maar hij moet uitkijken. Zijn eigen willpower is 4, dus als hij later nog 2 meer damage neemt, wordt hij ook gebanished.

Lorcana challenge uitleg

Lorcana divider

Multiplayer

Lorcana is een leuk spel voor 2 spelers, maar niets houdt je tegen games van 3 of meer spelers te spelen!

De spelregels blijven hetzelfde, behalve dat aan het einde van de beurt van een speler de speler links van hem aan de beurt is.

Wanneer voor een ability meer dan één speler tegelijkertijd iets moet doen, begin dan met de speler die aan de beurt is en ga dan verder naar links totdat elke betrokken speler zijn actie heeft uitgevoerd.

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top