Disney Lorcana Trading Card Game

De kaarten

Op deze pagina vind je alle informatie over de verschillende type kaarten van Disney Lorcana. Ook staan de verschillende onderdelen, woorden en symbolen van de kaarten uitgelegd. Kijk voor meer informatie over hoe je het spel speelt op de pagina Disney Lorcana: Het spel spelen.

Lorcana divider
Lorcana character

Characters

Character kaarten zijn helden, bondgenoten, schurken en handlangers uit de beroemde Disney films. Speel je characters door hun cost te betalen en stuur je characters op quests om lore te verzamelen of challenge een character van de tegenstander om zo te proberen de characters van je tegenstander te banishen.

Elk character heeft een strength waarde en een willpower waarde. Deze vind je rechts in het midden op de kaart. Deze waardes worden gebruikt tijdens een challenge om te bepalen hoeveel damage het character uit kan delen en zelf kan krijgen alvorens gebanished te worden.

Sommige characters hebben ook één of meerdere abilities, vaak vooraf gegaan door een story-based naam. Als het character moet exerten om de ability te gebruiken dan kan dat alleen als het character al in het spel lag toen je beurt begon.

Onderaan de kaart vind je soms ook nog een schuingedrukte flavortekst. Deze heeft geen invloed op het spel.

Lorcana divider

Items

Item kaarten kunnen niet questen of challengen, maar kunnen ook niet gechallenged worden en blijven net als characters in het spel nadat je ze gespeeld hebt. Heeft het item een ability waarbij je het item moet exerten, dan kun je dit (in tegenstelling tot characters) in dezelfde beurt doen als dat het item in het spel kwam.

Een item heeft geen strenght of willpower, maar je kunt items gemakkelijk herkennen aan de gekleurde rand rondom de art.

Lorcana divider

Actions

Action kaarten hebben een eenmalig effect om je te helpen in het spel, daarna gaan ze naar de discard pile. Een action blijft dus niet in het spel en kan maar één keer gebruikt worden.

Net als items hebben actions geen strenght of willpower, maar ook geen gekleurde rand om de art heen. Zo kun je de verschillende soorten kaarten gemakkelijk uit elkaar houden.

Lorcana divider

Songs

Een speciaal type action zijn songs. Deze action kaarten kun je op dezelfde manier spelen als normale actions, maar je kunt er ook voor kiezen om één van je characters het lied te laten zingen. Exert een character met minstens de opgegeven cost en dan kun je de song spelen zonder ink te betalen. Let op, dit mag geen character zijn dat die beurt in het spel is gekomen, die characters mag je namelijk nog niet exerten.

iDeal Riverty Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top