Bestellimiet

Wat is een bestellimiet?

Een bestellimiet voorkomt de aanschaf van grote aantallen van bepaalde producten. Er kan bijvoorbeeld een limiet van 12 op een product ingesteld staan. Dit betekend dan dat er maximaal 12 stuks van dat product aangeschaft kan worden door dezelfde persoon en per adres. Worden er meer producten besteld dan kunnen de bestellingen geannuleerd worden.

Waarom een bestellimiet?

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om producten aan te schaffen voor persoonlijk gebruik. Het in grote aantallen inkopen van producten om deze vervolgens opnieuw aan te bieden tegen een hogere prijs, ook wel scalpen genoemd, is nadelig voor onze klanten, onze webshop en de beschikbaarheid van onze producten. Met deze maatregel willen we het scalpen van onze producten tegengaan.

Waarom is scalpen een probleem?

Het scalpen van producten zorgt ervoor dat producten in een korte tijd door één of een paar individuen worden opgekocht, al dan niet geautomatiseerd. Het succes van bijvoorbeeld een nieuwe TCG is mede afhankelijk van hoeveel mensen de kans krijgen om het spel te spelen. Als meer mensen het spel spelen dan is er meer aandacht voor het product en verhoogt dit de succes met het spel voor zowel spelers, verzamelaars en speculanten. De korte termijn winst van scalpers gaat ten kosten van het lange termijn succes van het product. Om deze reden willen we deze praktijken tegengaan.

iDeal AfterPay Bancontact Sofort Mastercard Visa PayPal DPD PostNL
Top