Ticket to ride spel

Het Ticket To Ride spel
Het stoomtijdperk is aangebroken. In het spel Ticket to Ride proberen de spelers om beurten om in het koloniale deel van Amerika nieuwe spoorlijnen aan te leggen.

De Opdracht
In Ticket to Ride krijgt elke speler een aantal opdrachtkaarten met daarop namen van de steden die hij/zij met de spoorlijnen moet verbinden. Elke speler heeft tevens de beschikking over een eigen voorraad treinwagonnetjes in zijn/haar speelkleur en een aantal start handkaarten met daarop treinwagons in verschillende kleuren. Deze kleuren komen overeen met de kleuren van de spoorlijnen die op het speelbord van Ticket to Ride moeten worden aangelegd.

De speelbeurt
De spelers moeten om beurten proberen om zo tactisch mogelijk genoeg wagonkaarten in de juiste kleuren te verzamelen, om zo hun spoorlijnen te kunnen aanleggen. Wanneer je een spoorlijn hebt aangelegd, mag je daarop een wagonnetje in jouw speelkleur zetten om aan te geven dat dit jouw spoorlijn is. Maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want de andere spelers moeten ook hun spoorlijnen aanleggen en kunnen daardoor, al dan niet expres, in jouw vaarwater terechtkomen.

Hoe verdien ik mijn punten?
Heb je een opdrachtkaart voltooid, dan mag je in plaats van het nemen van een wagonkaart ook nieuwe opdrachtkaarten kiezen. Want hoe meer steden je met je opdrachtkaarten verbind in Ticket to Ride, hoe meer punten je op het einde scoort. Maar pas op, niet gehaalde opdrachten leveren op het eind minpunten op.

Het Ticket To Ride spel koopt u gemakkelijk hier online
Het Ticket to Ride spel is het superleuke, superspannende gezelschapsspel voor jong en oud en te koop bij spellenwinkel.nl. Vandaag voor 17 uur besteld is morgen al in huis.