Carcassonne spel

Het Carcassonne spel
Wie wil er nou niet heersen over de middeleeuwse Franse vestingstad Carcassonne en haar prachtige omgeving? Met het spel Carcassonne kun je dat allemaal werkelijkheid laten worden.

Carcassonne geen één spel het zelfde
In het spel Carcassonne draait alles om het strategisch plaatsen van vierkante landtegels. Op deze tegels zijn afbeeldingen van kloosters, wegen, steden en weilanden afgebeeld en deze sluiten weer perfect aan op de andere tegels. Zo bouwt je langzaamaan een steeds groter wordend gebied op en krijgt de streek Carcassonne zijn vorm. Een vorm die elk spel weer totaal anders is.

Het plaatsen van je horige
Ben je aan de beurt, dan mag in Carcassonne een tegel plaatsen, uiteraard correct aansluitend aan de zijkant van tenminste één andere tegel. Daarna mag je op de tegel een volgeling, genaamd ”horige” plaatsen. Dit mag je doen op de weg, de wei, in het klooster en in de stad. De keuze is in het spel Carcassonne aan jou.

In Carcassonne ben je nooit alleen
Maar ontstaat er in Carcassonne een situatie dat je een horige wil plaatsen en er staat al een horige van een andere speler, bijvoorbeeld op de tegel ernaast, dan moet je de horige elders op de aangelegde tegel proberen te plaatsen. Kan dat niet, dan mag je in Carcassonne je horige plaatsen in een willekeurig weiland waar al een andere horige van je staat. Maar je mag in ook besluiten om dan helemaal geen horige te plaatsen.

Alles draait om de punten bij Carcassonne
Tijdens het plaatsen van de tegels raken in Carcassonne op een bepaald moment de steden en wegen afgebouwd. De speler die op het voltooide bouwsel staat neemt de horige terug in de speelvoorraad en ontvangt direct punten.
Ontstaat er in Carcassonne een situatie tijdens het spelen dat er horigen van meerdere spelers op een weg of in een stad staan, dan ontvangt de speler met de meeste horigen de punten. Aan het eind van het spel wint de speler met het hoogste aantal punten en deze mag zich heerser noemen over de stad Carcassonne en haar streek.

Bestel het Carcassonne spel online
Carcassonne is een spel dat je niet mag missen in je collectie. Het spel is vergelijkbaar qua moeilijkheidsgraat  met Indigo, Asara, Rattus, Qin en Kolonisten van Catan.
U kunt hier uw Carcassonne spel kopen! Voor 17.00 besteld heeft het Carcassonne spel morgen in huis!